Hvad kan jeg låne online?

Hvad kan jeg låne?

Online lånemarkedet rummer flere muligheder end nogensinde før. Bankerne, som traditionelt set både i Danmark og resten af verden har stået for alt hvad der har med lån at gøre, er nu i højere grad skiftet over til internettet.

Mange af internetvirksomhederne er nye og innovative, og flere af de eksisterende virksomheder, er begyndt at allokere deres ressourcer over på dette lukrative marked. Vi tager pulsen på lånemarkedet og en vurdering af, hvad du kan låne online.

Det kan du låne online

– Alt fra 500 – 400.000 kroner

Det korte svar er at du kan låne fra 500 til 400.000 kr., noget andet er så om du bliver godkendt til det. Det er vigtigt at understrege, at der er mange faktorer der ligger til grund for kreditvurderingen. Det er den vurdering der i sidste ende definerer hvad du kan låne online. Der er dog en række elementer i kreditvurdering, der er gode at kende til, da de vil påvirke dine lånemuligheder. Det indebærer følgende:

  • Alder
  • Indkomst
  • Gældsforhold
  • Boligforhold
  • Familieforhold

Så på spørgsmålet hvad kan jeg låne online, må svaret være at du skal ansøge for at finde ud af det. Der findes ikke nogen tommelfingerregel, udover vi kan forklare hvad der påvirker dine muligheder. Og det vil så igen være forskellige fra udbyder til udbyder.

Nogle udbydere er mere large med at godkende låneansøgninger, men har så typisk en højere rente til følge. Årsagen til dette er, at de typisk har en højere risikoprofil som virksomhed. Det er heldigvis gratis og uforpligtende at ansøge – og dermed finde ud af hvad du kan låne.

Man kan inddele låneudbyderne i 3 kategorier

De små: Beløb fra 500 til 6.000 kroner

De ”små” låneudbydere passer til manges små behov, som lige præcis ikke har nok i budgettet til nogle enkelte essentielle ting i hverdagen. Langt de fleste kan låne dig et beløb på et par tusinde, men de firmaer, som specialiserer sig heri er Lendon, Vivus og Ferratum. Hos de to førstnævnte kan man endda låne 4.000 gratis som ny kunde.

De mellemstore: Beløb på 10.000 – 50.000 kr.

Det er den her kategori, hvor de fleste firmaer befinder sig. De fleste som tager et forbrugslån gør det typisk med det formål, at det skal bruges til noget større. Noget som ikke kan spares op til på et par måneder, hvorfor der er høj konkurrence inden for den gruppe her, og renterne er derfor på vej ned ad!

De store: Beløb på 50.000 – 400.000 kroner.

Det er også rigtig almindeligt at tage forbrugslån mellem 50.000 kr. og 100.000 kr. Nogen har endda behov for et par hundrede tusinde, og derfor er der også nogle firmaer, som kan imødekomme de behov. Fra 100.000 til 400.000 er markedet til gengæld begrænset til udbydere som Ikano Bank, Coop Bank, Ekspres Bank, Bank Norwegian og Santander Consumer. Kun Bank Norwegian tilbyder lån op til 400.000 kr.

Mulighederne er mange, men dit pengebehov har en stor indflydelse på dine muligheder. Præcis som din alder og indkomst har det. Vi har nu givet dig et godt indblik i mulighederne, men husk på de afhænger meget af dine egne personlige forhold.

Årsagen bag udviklingen

Der er en helt klar tendens til at flere og flere vælger at søge lån online. Der er flere årsager til udviklingen, hvor lavere renter, nemmere behandlingsproces og mindre besvær bare er tre af grundene. Der er dog ingen tvivl om at Finanskrisen og bankernes modvillighed har været en væsentlig indvirkning.

En anden årsag man kan pege på, er at lånevirksomhederne online er mere effektive, de er mindre bureaukratiske og mere fleksible. Altså kan man argumenterer for, at selvom bankerne åbner op for forbrugslån igen, så har virksomhederne online differentieret sig så meget, at de simpelthen er at foretrække for nogle.

Noget af det, der gør online virksomheder så fleksible, er hvor stort et beløb man kan låne. Forbrugsbehovet kan være 500 kr. i den her måned, som kan betales tilbage i næste måned, eller om man har lidt større drømme om eksempelvis et nyt smart køkken eller et stort bryllup, er der også firmaer som udlåner sekscifrede beløb, helt op til 400.000 kroner!