Lånetyper online

Det er muligt at vælge mange forskellige lånetyper online, uanset om du har behov for et mindre kviklån eller har brug for et forbrugslån til sommerferien eller et nyt smart fjernsyn.

Fordelen ved at søge penge online er at det er langt nemmere og hurtigere, end hos din egen bank, da bankerne generelt har strammet kravene, hvilket har gjort det markant sværere at låne penge der. Vi ser nærmere på de mest udbredte lånetyper online.

De populære låneformer på nettet

Der er mange låneformer på nettet og de fleste af dem dækker reelt over det samme, i form af forbrugslån med/uden sikkerhed. Vi har bare en tendens til at formålsbestemme dem og kalde dem fx. ferielån.

I grove træk er det primært følgende typer der er udbredte på nettet:

  • Forbrugslån
  • Kviklån
  • Billån
  • Finansiering hos forhandleren (Tøj, TV mv. på afbetaling)

Her er der god grund til specielt at skelne imellem forbrugslån og kviklån. For det er ikke deres beløb der definerer lånetypen, men derimod løbetiden. For mens de mulige pengebeløb krydser hinanden, er der stor forskel på løbetiden.

Kviklån har typisk en løbetid på 5-30 dage. Forbrugslån har typisk en løbetid på 12-180 måneder.

Det er altid at foretrække at låne i banken fordi de kan tilbyde de billigste renter og hvor du samtidig vil kunne adspørge din bankrådgiver. Når du søger hos banken, vil det dog typisk kræve sikkerhed bag. Samtidig vil du opleve en mere langvarig og besværlig proces, hvilket får nogle til at gå andre veje.

Eller det kan være det simple faktum, at din bank allerede har afvist din forespørgsel. Der kan være flere forskellige grunde og her findes der flere online lånetyper man kan overveje.

Om mulighederne ved billån online

Sidst er det værd at nævne mulighederne ved billån online, for selvom de er færre, er fx. Santander Consumer begyndt at tilbyde det som en del af deres online produkter. Dertil kommer muligheder for at søge alle de normale steder. Mange banker er ligeledes begyndt at implementere online ansøgning, for at lette besværet begge veje.

Er du på udkig efter et billån uden udbetaling kan du med fordel undersøge mulighederne for at skaffe finansiering af ny bil enten online eller hos den bilforhandler hvor du har valgt. Der er nemlig flere bilforhandlere der er begyndt at tilbyde billån til deres kunder i og med at det kan gøre det lettere for dem at skaffe nye kunder, ligesom du vil have fordelen ved at de sandsynligvis kan tilbyde dig en rigtig konkurrencedygtig løsning.

Den mest anvendte løsning er dog ofte at benytte banken, hvor du så laver et billån, hvor du stiller bilen som sikkerhed bag.

Uanset hvad, skal du altid være meget opmærksom på omkostningen ved at de forskellige tilbud. Så vær sikker på at din privatøkonomi, kan bære det. Når du sammenligner diverse lånetilbud, skal du ydermere have særligt fokus på den tilbudte ÅOP så du ikke overser væsentlige omkostninger ifa. gebyrer og lignende.