Finansiering af elektronik

Hvis computeren er brudt sammen, går der ikke længe, før det går op for dig, hvor afhængig du er blevet af elektronik i din hverdag. Det er stort set umuligt at få studier eller job til at hænge sammen, hvis du står uden en computer eller smartphone. Men hvis du skal have en ordentlig computer, et større fjernsyn eller en ny mobiltelefon, kan det koste en del penge. Heldigvis findes der flere finansieringsmuligheder, som vi ser nærmere på her.

Du kan søge lån til elektronik online

Det er ganske nemt at tage et online lån. Du behøver ikke engang kontakte din bank, for du kan få ganske fine lån hos firmaer online. Du skal bare være fyldt mindst 20 år de fleste steder, og helst med en fast indkomst. Vi har set på en række af dine førende muligheder på nettet, hvor du kan søge lån til elektronik:

Du skal dog altid være opmærksom på, hvor meget de forskellige lån vil komme til at koste dig på sigt. Her er ÅOP begrebet du skal være særlig fokuseret på!

Der vil ligeledes altid være mulighed for at søge finansiering af elektronik hos visse forhandlere, hvor det ofte vil ske via afbetaling. Vi ser nærmere på forholdet mellem lån og køb af elektronik på afbetaling i følgende afsnit.

Lån vs. køb på afbetaling

Når du har fundet ud af, hvilken computer du vil have, eller hvilket fjernsyn der passer bedst ind i stuen, er det på tide at få finansieringen på plads. Der findes forskellige finansieringsmuligheder, hvis opsparingen ikke var helt så stor, som du havde håbet.

Lån

Ved at låne pengene har du større frihed til at købe forskellige elektroniske genstande, da du altid kan tage et lån, der ligger noget over, hvad fjernsynet eller computeren koster. Til gengæld vil du med den anden form for finansiering ikke komme til at bruge for mange penge på alt muligt andet.

Hvis du blot mangler op til 4.000 kr. anbefaler Nensome.dk at du vælger Lendon, da alle nye kunder tilbydes et gratis lån hos dem.

Afbetaling

Den anden form for finansiering er nemlig at købe elektronikken på afbetaling hos forhandleren. Hvis du vælger afbetaling, kommer du kun til at betale for de ting du har brug for, da du ikke vil får flere penge i hænderne, end det din nye computer eller smartphone koster.

Der findes mange afbetalingsløsninger og flere reklamerer med rentefri finansiering. Det lyder rigtig godt og kan sagtens være det, men være opmærksom på der ikke er en masse andre omkostninger i stedet. For selvom der ikke er renter, kan der fx. godt være et stort startgebyr eller lignende.

Vær OBS på omkostningerne ved afbetalingen

Den nemmeste måde at regne ud, hvilket lån der er billigst for dig, er ved at se på ÅOP-satsen. Det står for årlige omkostninger i procent, og kan altid bruges til at sammenligne forskellige lån, så du ikke ender med at skulle betale store gebyrer og renter.

Du kan faktisk også tage lån, der ikke koster dig en øre i renter eller gebyrer. Disse gratis lån kan du blandt andet få hos selskabet Vivus. Du skal være fyldt 20 år, må ikke være medlem af RKI og så skal du selvsagt opfylde deres kreditvurdering.