Finansiering af pilotuddannelse

Hvis du skal til at tage en videregående uddannelse, og har overvejet at blive pilot, kan det godt være en stor udfordring at finansiere investeringen. Modsat andre danske uddannelser skal man nemlig selv punge ud. Det koster typisk op til 750.000 kr., men det kan også koste ned til 600.000 kr. Det kommer an på den specifikke flyveskole og hvordan man ønsker at tage uddannelsen.

Det kan anses som værende lave beløb i forhold til hvad man kan opnå i fremtiden af jobmuligheder og løn, men det er mange penge for unge studerende. Mange flere end hvad man typisk har i likvide midler i 20’erne. Derfor er det langt fra utænkeligt at du som aspirerende pilot må ud og låne penge.

Tag en snak med banken

Start med at tage en snak med banken om det hele. De er efter finanskrisen blevet mere tøvende til at låne ud til forbrug, mens de er mere glade for at låne ud til store investeringer.

Finansiering som pilotOg det må denne uddannelse siges at være, så hvis du viser gode resultater og udsigter til at du kan klare den her uddannelse, vil dine muligheder være fornuftige. Mange vælger dog at skaffe finansieringen via familien, da det godt kan være vanskeligt at overtale banken.

Online er vi begyndt at se flere og flere udbydere af lån, som har sænket kravene til forbrugere og hvor udbydere som Bank Norwegian tilbyder beløb op til 400.000 kroner. Så hvis man ikke har held i banken, kan det være fristende at ansøge der. Du vil her opleve at de største lånebeløb kun går op til 400.000 kr., så du skal selv være i stand til at bidrage. Omvendt vil de fleste med drømmen om pilotkarriere, få finansiel opbakning af familien. Det er som sagt meget udbredt.

En af fordele ved online udbyderne er, at de ikke blander sig i formålet. Det gør i princippet ingen forskel om du skal bruge penge til nyt tag eller smart elektronik til hjemmet. Omvendt bør du være meget opmærksom på omkostningerne.

Har du brug for finansiering af andet? Så tjek bl.a. vores sider om finansiering af elektronik og finansiering af nyt tag.

Vær sikker på din beslutning

En af de største grunde til at banken vil låne dig penge, er hvis du er meget ambitiøs og viser vilje til at kunne gennemføre det. Det gør de mest for deres egen skyld, men det er ligeså vigtig for dig at tænke i de baner.

Har du virkelig lyst til at være pilot? Det er mange penge at låne, og lang tid at bruge på noget som kan gå spildt. Tag nogle lange, dybe overvejelser før du gør noget med det her. Du kan sagtens starte på et læsestudium i byen, og så fortryde uden der sker noget. Men konsekvenserne her er større – så er du klar til at blive pilot?

Du bør som minimum kende til pilotuddannelsen i detaljer, så du ved præcis hvad du går ind til. Det kan du gøre via Uddannelsesguiden.